Yhteiset lomat omaishoitajien kanssa

Omaishoitajatkin tarvitsevat mahdollisuuden arjesta irtautumiseen ja virkistäytymiseen. Aina ero lähimmäisestä ei kuitenkaan ole mahdollinen tai yhteisestä ajasta ei haluta tinkiä.

Kuntoutusosaston hoitohenkilökunnan avulla on mahdollisuus toteuttaa sekä oma rentoutumishetki että yhteinen loma. Hoitohenkilökunta huolehtii omaisesta sillä välin kun omaishoitaja rentoutuu hetken itselleen joko liikunnan, ulkoilun, kylpyläpalveluiden tai muiden hyvinvointipalveluiden parissa. Virkistäytyä voi myös yhdessä hoidettavan kanssa.

Omaishoitaja voi majoittua tavalliseen hotellihuoneeseen ja hoidettava Kuntoutusosaston invavarusteltuun huoneeseen. Myös omaishoitaja voi halutessaan majoittua yhdessä hoidettavan kanssa invavarusteltuun huoneeseen mikäli niin haluaa. Lomajakso räätälöidään asiakkaan toivomalla tavalla.

Huom. Muistisairaan asiakkaan kohdalla majoittumismahdollisuus on varmistettava erikseen hoitohenkilökunnalta. Osasto on avoin osasto, jossa ei ole lukollisia poistumisteitä.

Hintaesimerkki:

Hoidettava invavarustellussa huoneessa  204 €/vrk
- Sisältää ympärivuorokautisen perushoidon, aamiaisen, lounaan ja päivällisen
- Oman kunnon mukainen osallistumismahdollisuus kylpylän järjestämiin ryhmäliikuntoihin ja luentoihin

Omainen samassa invavarustellussa huoneessa hoidettavan kanssa 82 € /vrk
- Sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen (ruokailu haluttaessa yksin virkistäytyen kylpylän Merisalissa)
- Osallistumismahdollisuus kylpylän järjestämiin ryhmäliikuntoihin ja luentoihin
- Liikuntavälineiden lainaus (osa maksullisia) ja omatoiminen virkistäytyminen kylpylän upeassa luonnonkauniissa ympäristössä
- Mahdollisuus ostaa erikseen virkistäviä hoitoja

Kuntoutusosastolle majoittuessa hoidettavalla on automaattisesti käytössään 24h vrk perushoito lähellä, joten omaishoitaja voi saada lomallaan apua mm. hoidettavan peseytymiseen ja syömiseen liittyen.

Omaishoitajalomat yhdessä hoidettavan kanssa ovat lähtökohtaisesti omakustanteisia. Maksusitoumusmahdollisuutta omaishoitajan lakisääteiseen lomajaksoon tai muuhun omaishoitoon perustuvaan tukeen voi silti tiedustella omasta kotikunnasta.

Lisätietoja Kuntoutusosastosta nro 02-445 4143 /Osastonhoitaja.

Comments are closed.