Toipilashoito leikkauksen tai sairauden jälkeen

Kuntoutuskeskuksen vaativan laitoskuntoutuksen vuodeosasto hoitaa kuntoutujien lisäksi myös sairauden tai leikkauksen jälkeisiä toipilaspotilaita. Toipilasjakso voi olla pituudeltaan yhden vuorokauden mittainen tai vaikkapa viikkoja. Toipilasjakso räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden  mukaisesti.

Kyse voi olla pelkästään perushoidosta esim. pukeutumiseen ja peseytymiseen liittyen tai muusta sairaanhoidollisesta avustamisesta. Tarvittaessa jaksoon lisätään myös kuntoutus. Kuntoutusosasto on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinkuntoutukseen sekä geriatriseen ja neurologiseen kuntoutukseen.

Kuntoutusosaston perusvuorokausi kahden hengen huoneessa maksaa alk. 204 €. Hinta sisältää mm. perushoidon, täysihoidon, maksuttoman vapaa-ajan ohjelman ja maksuttomat liikuntaryhmät. Lisämaksusta käyttöön voi saada myös yhden hengen huoneen tai asiakkaan kunnosta riippuen myös hotellin minisviittihuoneen.

Perustoipilaan tai kuntoutuspalveluita haluavan toipilaan kanssa sovitaan aina yhteisesti jakson pituus ja sen sisältö.

Hyvä esimerkki Kuntoutusosaston toipilaspotilaasta on henkilö, joka kotiutuu sairaalajakson jälkeen, muttei vielä pärjää täysin yksin tai lähiomaisen avustamana omassa kodissaan. Asiakkaaksi voi tulla myös henkilö, joka sairauden jälkeen tuntee epävarmuutta yksin asumisessaan ja haluaa siihen tukea ympärivuorokautisesti.

Toipilasvuorokaudelle voi tulla myös henkilö, jonka lähiomaiset ovat esimerkiksi loman tai työmatkan vuoksi estyneitä huolehtimaan omaisestaan.

Kysy lisää palveluista sähköpostitse info@ruissalo.fi tai Kuntoutusosaston osastonhoitajalta puh. 02-445 4143.

Kuntoutusosaston yleiskuvaus löytyy täältä.

Comments are closed.