Kuntoutusosaston palvelut

Kuntoutusosaston iloista henkilökuntaa toivottamassa Sinut tervetulleeksi

Kuntoutuskeskuksen Ruissalon Kylpylän yksikössä on vuodesta 1985 lähtien toiminut Kuntoutusosasto, joka palvelee vaativan laitoskuntoutustoiminnan lisäksi myös tavallisena vuodeosastona - asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Kuntoutusosastolla on sairaalaoikeudet ja pitkä kokemus monisairaiden aikuisten laaja-alaisesta kuntoutuksesta. Osasto on erikoistunut geriatriseen, ortopediseen ja aikuisneurologiseen kuntoutukseen ja hoitoon - vuodepaikkoja osastolla on 34.

Kuntoutusosastolla tehtävän moniammatillisen laitoskuntoutuksen tavoite on kuntoutujan toiminta- ja liikuntakyvyn kohentuminen ja ylläpito sekä kotona selviytymisen tukeminen. Kuntoutus voi olla asiakkaan tarpeet huomioiden myös kevyempää osastohoidossa tapahtuvaa kuntoutusta. Kuntoutusosasto palvelee myös toipilashoitopaikkana, intervallihoitopaikkana tai lomapaikkana sellaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista sairaanhoidollista apua tai muuta hoivaa myös lomansa aikana.

Asiakasryhmät

Itse maksavien asiakkaiden lisäksi osasto palvelee niitä, jotka tulevat kuntoutukseen tai osastohoitoon maksusitoumuksella. Maksusitoumusasiakkaita voivat olla esimerkiksi julkisen tai yksityisen sairaalan lähettämät leikkauspotilaat, proteesipotilaat, neurologista (esim. aivoverenkiertohäiriöt, aivovammat) kuntoutusta tarvitsevat potilaat tai muut potilasryhmät, jotka tulevat henkilökohtaisesti suunniteltuun jatkokuntoutukseen tai toipumaan Kuntoutusosastolle ennen kotiutumista. Kuntoutuja voi tulla osastolle myös vakuutuslaitoksen, kunnan tai Kelan maksusitoumuksella mikäli asiakkaalla on mahdollisuus saada sitoumus omaa palvelutarvettaan varten.

Maksusitoumusmahdollisuus kannattaa selvittää hyvissä ajoin esimerkiksi omasta kotikunnasta ennen Kuntoutusosastolle saapumista.

Hoitojakson pituus itse maksavilla asiakkailla on vapaasti valittavissa muutamista päivistä tai viikoista jopa kuukausiin.

Kuntoutusosaston tilat

Kuntoutusosastolla on kahden hengen huoneita kolmessa eri kategoriassa. Invavarustellussa huoneessa on asiakkaan turvallisuutta ja omatoimisuutta lisäävinä varusteina sähköisesti säädettävät vuoteet, invavarustellut WC-tilat, sisäinen hälytysjärjestelmä, TV sekä internetyhteys.

Standard-huoneet ovat myös invamitoitetuilla WC-tiloilla ja sähköisesti säädettävillä vuoteilla varusteltuja. Osastolla on myös minisviittejä asiakkaiden käyttöön, mikäli asiakas ei tarvitse invavarustelua. Omaisilla ja läheisillä on mahdollisuus majoittua hoidettavan kanssa samaan huoneeseen osastolla tai he voivat halutessaan majoittua kylpylän hotellihuoneisiin.

Osastolla on yhteinen oleskelutila sekä ruokasali, jossa voi lukea, katsoa TV:tä tai seurustella muiden asiakkaiden kanssa. Lisäksi osaston asiakkaat voivat oman kuntonsa mukaisesti käyttää kylpylähotellin tiloja tai aktiviteetteja hyväkseen.

Ruokailu

Ruokailu tapahtuu yhteisessä osaston ruokailusalissa tai asiakkaan halutessa ja liikkumiskyvyn salliessa kylpylähotellin ruokasalissa Merisalissa.

Oheispalvelut

Kuntoutusosaston asiakkaat voivat vapaasti käyttää kylpylän palveluita oman kuntonsa mukaisesti. Lisäksi asiakkaat voivat ostaa yksilöllisesti räätälöityyn vuodeosastohoitojaksoonsa monipuolisia virkistäviä hyvinvointihoitoja.

Ympäristö

Kuntoutuskeskus sijaitsee meren rannalla keskellä rauhallista luontoa. Upeat puitteet tarjoavat monimuotoiset puitteet erilaisille aktiviteeteille hoidettavien kunnon mukaisesti tai hoidettavien omaisten virkistymiseen.

 

Tutustu palveluihin yksityiskohtaisemmin:

 • Intervallihoito – Lyhytaikainen asumispalvelu

  Intervallihoito – Lyhytaikainen as

  Kuntoutusosasto toimii myös omakustanteisena intervallihoitopaikkana eli väliaikaisena asumispalvelupaikkana asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Intervallihoito voi…

  Lue lisää

 • Kotiuttamispalvelut

  Kotiuttamispalvelut

  Vaikean sairauden, leikkauksen tai muista syistä johtuvan toimintakyvyn  alenemisen vuoksi kotona asumisen edellytykset…

  Lue lisää

 • Lotta-kuntoutus

  Lotta-kuntoutus

  Lotta Svärd -järjestöön kuuluneet lotat ja pikkulotat voivat hakea Lotta Svärd -säätiön maksamaa…

  Lue lisää

 • Potilashotellipalvelut

  Potilashotellipalvelut

  Potilashotellipalvelu on tarkoitettu ympärivuorokautista sairaanhoidollista hoivaa tarvitseville potilaille sekä heidän läheisilleen. Potilashotelliasiakkaat ovat tyypillisesti sairaalan erilaisissa pitkäaikaishoidoissa käyviä ja kaukana asuvia…

  Lue lisää

 • Sotaveteraani- ja sotainvalidikuntoutus

  Sotaveteraani- ja sotainvalidikuntoutus

  Kuntoutuksen sisältö Kuntoutuksen avulla tuetaan ja edistetään sotainvalidien ja veteraanien itsenäistä toimintakykyä ja…

  Lue lisää

 • Toipilashoito leikkauksen tai sairauden jälkeen

  Toipilashoito leikkauksen tai sairauden

  Kuntoutuskeskuksen vaativan laitoskuntoutuksen vuodeosasto hoitaa kuntoutujien lisäksi myös sairauden tai leikkauksen jälkeisiä toipilaspotilaita.…

  Lue lisää

 • Vaativa laitoskuntoutus

  Vaativa laitoskuntoutus

  Kuntoutusosasto tuottaa vaativan laitoskuntoutuksen palveluja kuntoutujille, jotka tarvitsevat vaikean sairauden tai vamman vuoksi kuntoutusjakson aikana…

  Lue lisää

 • Virkistyslomat osastohoidossa

  Virkistyslomat osastohoidossa

  Kuntoutusosastolle voi tulla viettämään virkistävää lomaa silloin kun hoiva- ja/ tai hoitoapua tarvitaan…

  Lue lisää

 • Vuodeosastopalvelut

  Vuodeosastopalvelut

  Kuntoutusosasto toimii myös lähes täyden palvelun yksityisenä vuodeosastona, joka palvelee asiakkaitaan kaikessa hoivaan…

  Lue lisää

 • Yhteiset lomat omaishoitajien kanssa

  Yhteiset lomat omaishoitajien kanssa

  Omaishoitajatkin tarvitsevat mahdollisuuden arjesta irtautumiseen ja virkistäytymiseen. Aina ero lähimmäisestä ei kuitenkaan ole…

  Lue lisää