Fysioterapia-, toimintaterapia ja muut asiantuntijapalvelut

Kelan kustantama kuntoutus ja muut kuntoutusjaksot

Kuntoutuksen lähtökohtana on moniammatillinen tiimityöskentely, jossa eri erikoisalojen asiantuntijat yhdessä toisiaan täydentäen toimivat kuntoutujan ja kuntousryhmän ohjaajina. Tiimeihin kuuluvat kuntoutusmuodosta ja tilanteesta riippuen esimerkiksi työfysioterapeutti, fysioterapeutti, työelämän asiantuntija, erikoislääkäri, seksuaaliterapeutti, toimintaterapeutti, sosionomi, sairaanhoitaja, jalkahoitaja, liikunnanohjaaja, psykologi jne.

Kuntoutusjaksoilla kuntoutujat osallistuvat mm. henkilökohtaisiin tapaamisiin asiantuntijan kanssa, sisä-, ulko- ja vesiliikuntaryhmiin, luennoille, pienryhmäkeskusteluihin, kuntotesteihin sekä muihin yksilöllisiin tai ryhmäaktiviteetteihin asiantuntijan ohjaamana.

Kaikessa kuntoutuksessa ryhmäytyminen ja vertaistuki ovat olennainen osa kuntoutusohjelmaa.

Käynnit itse maksaen ja yksittäiskäynnit

Kuntoutuskeskus Ruissalon jotkut asiantuntijapalvelut (mm. fysioterapia ja toimintaterapia) ovat saatavilla myös yksittäisinä asiakaskäynteinä ilman, että asiakas osallistuu varsinaiselle kuntoutuskurssille tai maksusitoumusperusteiseen avokuntoutukseen.

Kuntoutuksena tai sairaudenhoitona tehtävät yksittäiset (itse maksetusti tapahtuvat) fysioterapia- ja toimintaterapiapalvelut ovat joko lääkärin lähetteellä tehtäviä hoitoja tai muuten terveydenhuollon asiantuntijan toimesta suosittelemia palveluita. Tällöin hoitovaraukset tapahtuvat Kuntoutuskeskuksen Asiakastoimiston kautta.

Hieronta- ja muut hemmotteluhoidot

Rentouttaviin hierontahoitoihin (ei lääkärin lähetettä tai varsinaista terveydenhoidollista syytä) tai kylpylän SPA & Wellness hyvänolon hoitoihin puhelinajanvaraus tapahtuu seuraavasti:

 • Naantalin Kylpylän SPA & Wellneshoidot ja asiantuntijoiden tavalliset hierontavaraukset puh. 02 44 55 800
 • Ruissalon Kylpylän SPA & Wellneshoidot ja asiantuntijoiden tavalliset hierontavaraukset puh. 02 44 55 800

Tarkemmat tiedot kylpylähoitojen tarjonnasta löytyvät kylpylöiden omilta nettisivuilta, joissa ovat myös online-hoitovarausohjeet hemmotteluhoitoihin.

www.ruissalospa.fi
www.naantalispa.fi

 • Fysioterapiapalvelut

  Fysioterapiapalvelut

  Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapiahoidolla kuntoutetaan asiakkaan…

  Lue lisää

 • Hierontapalvelut

  Hierontapalvelut

  Hieronnan tärkein tehtävä on lihasten rentoutus, kivun lievitys ja kudosten aineenvaihdunnan lisääntyminen. Kuntoutuskeskuksen…

  Lue lisää

 • Lymfaterapia

  Lymfaterapia

  Lymfaterapia on lempeä ja kivuton hoitomenetelmä, jossa imunestekiertoa tehostetaan kevyillä ja pumppaavilla hierontaotteilla. Lymfaterapia on…

  Lue lisää

 • Toimintaterapia

  Toimintaterapia

  Kuntoutusosastolla työskentelee toimintaterapeutti, joka osallistuu osastolla olevien toipilas- ja kuntoutusasiakkaiden kuntoutus- ja toipumisprosessiin…

  Lue lisää