Kuntoutuskeskus Ruissalo – työtä terveyden hyväksi vuodesta 1975

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon Kylpylän toimipiste

Kuntoutuskeskus Ruissalo on täyden palvelun kuntoutuskeskus, joka toimii sekä Ruissalon että Naantalin Kylpylässä niiden erillisenä asiantuntijapalveluita tuottavana yksikkönä.  Kuntoutuskeskus panostaa monipuoliseen palvelutarjontaan ja se onkin yksi Suomen suurimmista kuntoutuskeskuksista sekä kokonsa että laajan palvelutarjontansa perusteella.

Aiemmin kylpylöissä tapahtuva kuntoutus- ja terveydenhuoltoon liittyvä palvelu on tapahtunut Naantalin tai Ruissalon Kylpylä -nimien alla. Nyt kaikki asiantuntijapalvelut toimivat 1.9.2014 käyttöön otetun yhden yhteisen "Kuntoutuskeskus Ruissalo" -nimen alaisuudessa.

Kuntoutuskeskuksen palvelutuotteisiin kuuluvat mm. Kelan erilaiset kuntoutusjaksot ja –kurssit, vakuutusyhtiöiden kustantama kuntoutus, veteraani- ja sotainvalidikuntoutus, terveyskuntotestit, muut kuntoutus- ja hyvinvointijaksot, terveyspalvelut sekä erilaiset työhyvinvointipalvelut. Kuntoutuskeskus Ruissalo palvelee sopimus- ja ostopalveluasiakkaita sekä itse maksavia henkilöasiakkaita.

Kuntoutuskeskuksen Ruissalon Kylpylän toimipisteessä sijaitsee myös vaativan laitoskuntoutuksen 34-paikkainen vuodeosasto. Kuntoutusosaston palvelutarjontaan kuuluvat vaativan laitoskuntoutuksen lisäksi myös muut yksityisen vuodeosaston tarjoamat palvelutuotteet, kuten tavalliset hoiva- ja hoitopalvelut.

Henkilöstöä Kuntoutuskeskuksessa työskentelee yhteensä noin 65 eri alojen ammattilaista.

Erinomainen sijainti Ruissalon saaressa meren rannalla, kauniin luonnon ja tammimetsien keskellä kannustavat omaehtoiseen sekä ohjattuun ulkoiluun. Ruissalon kauniissa maisemissa lepää myös mieli.

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylän toimipiste

Naantalin Kylpylän toimipiste puolestaan tarjoaa merellisen mutta kaupunkimaisemmat puitteet kuntoutus- ja hyvinvointijaksoille.

Kuntoutuskeskuksen kaikki asiakkaat majoittuvat kuntoutuspaikasta riippuen Ruissalon tai Naantalin Kylpylän hotellimajoituksessa. Poikkeuksena Ruissalon Kylpylän Kuntoutusosaston asiakkaat, jotka majoittuvat ympärivuorokautisesti osaston asiakashuoneisiin tai osastolla oleviin minisviitti-hotellihuoneisiin.

Kuntoutuskeskuksen palvelutarjonta ja kuntoutuskurssit voivat vaihdella eri toimipisteiden välillä. Palvelukuvauksissa on kerrottu palvelun saatavuus eri toimipisteissä. Viime kädessä ajantasainen tieto eri toimipisteiden palvelutarjonnasta on saatavissa Kuntoutuskeskuksen Asiakastoimistosta.

Historiaa

Sunborn Gibraltar

Sunborn-konsernin loistohotellialus Gibraltarissa

Kuntoutustoiminta on alkanut Ruissalon Kylpylästä vuonna 1975, jolloin sen ydinpalvelutuotteena on ollut  sotaveteraani- ja sotainvalidikuntoutus.  Myöhemmin palvelutarjontaa on laajennettu koskemaan myös työikäisten kuntoutustoimintaa, josta Kuntoutuskeskuksella on myös yli 20 vuoden kokemus. Naantalin Kylpylässä kuntoutustoiminta alkoi heti sen valmistuttua vuonna 1984. Kuntoutusosasto eli vaativan laitoskuntoutuksen osasto monimuotoisine vuodeosastopalveluineen on perustettu vuonna 1985. Kaikki toiminnot ovat edelleen saman perheyrityksen omistuksessa.

Sunborn-konserni

Kuntoutuskeskus Ruissalo on osa Sunborn Saga Oy:tä (Ruissalon Kylpylä ja Naantalin Kylpylä sekä kuntoutuskeskus), joka kuuluu Sunborn-konserniin. Lisäksi Sunborn-ryhmään kuuluvat mm. Naantalin Kylpylä, Ruissalon Kylpylä, Sunborn Bakery, Sunborn Catering (Logomo Kitchen, Kulttuuritalo, Vermo), Pinella, Naantalin Kaivohuone ja Naantalin Snickari. Konserniin kuuluvat myös laivahotelli Lontoossa ja huhtikuussa 2014 avattu luksuslaivahotelli Gibraltarilla. Sunborn-konserni on suomalainen perheyhtiö.

www.sunbornhotels.com
www.sunborn.com